Κάτω από τις φωτογραφίες υπάρχουν πληροφορίες για τα θέματα και τις λεπτομέρειες του Συνεδρίου.

Το κλείσιμο της δεύτερης χιλιετίας αλλά ταυτόχρονα και του 20ού αιώνα, δεν μπορούσαν να μας αφήσουν ασυγκίνητους. Χρήσιμη ήταν μια ανασκόπηση στην πορεία της εκκλησίας σε τούτον τον αιώνα, μια βαθιά ματιά γύρω και μέσα για διαπιστώσεις και διορθώσεις.

Έτσι το γενικό θέμα του 5ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥήταν «Ανασκόπηση, Επισκόπηση, Ενδοσκόπηση στην πορεία της εκκλησίας στον 20ό αιώνα»

Από τούτη τη χρονιά, και λόγω της βαρύτητας των θεμάτων, αισθανθήκαμε την ανάγκη για καταμερισμό των θεμάτων σε πολλούς ομιλητές, δηλ. σε συνεδριακή πια κι όχι σεμιναριακή μορφή, κι απ’ αυτή τη θέση ευχαριστούμε τους αδελφούς που δέχθηκαν να συμμετάσχουν.

5ο Συνέδριο Δράμας

17-19 Ιουνίου 2000

 Γενικό θέμα:

«Ανασκόπηση, Επισκόπηση, Ενδοσκόπηση στην πορεία της εκκλησίας στον 20ό αιώνα»

Επιμέρους θέματα κι ομιλητές:

  • …στην ενότητα                Δημοσθένης Κατσάρκας, Θεσ/νίκη
  • …στον ευαγγελισμό                         Κώστας Τσεβάς, Κορωπί
  • …στη λατρεία                                 Γιώργος Ρωμαίος, Αθήνα
  • …στην κοινωνία                    Απόστολος Μαρίνος, Θεσ/νίκη
  • …στην ποίμανση και τη διοίκηση        Δημήτρης Γαντές, Χίος
  • …στον πνευματικό αγώνα      Θάνος Νικολόπουλος, Φιλιατρά
  • «Μια ματιά στην ίδρυση Ελευθέρων Ευαγγελικών Εκκλησιών Εκκλησιών τον 20ό αιώνα στην Ελλάδα» Ιστορική παρουσίαση από τον Ανανία Καβάκα

Άλλα διάφορα:

Οι ευλογίες του Θεού ήταν πολλές. Πολλές ήταν και οι συμμετοχές που κάθε χρόνο αυξάνονταν σε αριθμό αλλά και σε γεωγραφικό πλάτος.

Και σ’ αυτό το συνέδριο είχε ιδιαίτερη συμμετοχή με σλάιτς ο αδ. Γιώργος Καλοτεράκης με μια παρουσίαση που ετοίμασε μόνο για μας και σχετικά με το θέμα του Συνεδρίου «Ανασκόπηση στην ιστορία του κόσμου στον 20ό αιώνα»

 Την Κυριακή το βράδυ ο αδ. Κώστας Τσεβάς μας μετέφερε με λόγια και εικόνες την εμπειρία του από τα χρόνια που έζησε και υπηρέτησε τον Κύριο στην Αλβανία.

 Για πρώτη φορά οργανώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου προαιρετική επίσκεψη στο, μοναδικό στην Ελλάδα, ποτάμιο σπήλαιο του Μααρά στην περιοχή της Προσοτσάνης Δράμας.

Επίσης για πρώτη φορά τα παιδιά μέχρι την ηλικία του δημοτικού απασχολούνταν με μαθήματα από το Λόγο του Θεού κι άλλες δραστηριότητες με την ευγενή προσφορά διαφόρων αδελφών.