Κάτω από τις φωτογραφίες υπάρχουν πληροφορίες για τα θέματα και τις λεπτομέρειες του Συνεδρίου.

17ο Συνέδριο Δράμας

22-23 Ιουνίου 2012

 Γενικό θέμα:

«Ελπίδα…Υπάρχει!»

Θέματα και ομιλητές:

 

> …αλλά ποια;                                                                                              Τζεφ Μπάλντουιν, Αθήνα

στην οικονομική ανασφάλεια!                                                         Χρήστος Δανίκας, Αθήνα

…στις δυσκολίες του γάμου μου!                                                         Δημήτρης Γαντές, Κομοτηνή

…στις δυσκολίες της μοναχικόητας! (για γυναίκες)                        Δήμητρα Ηλιάδου, Θεσ/κη

…στην αρρώστια!                                                                                  Χρήστος Δανίκας, Αθήνα

…στον κόσμο!                                     Γ. Κατσιάρα (Τουρκία)-Σούλα Μαξιμιάδου-Ις (Αφρική)

…και μπορώ να τη σκορπίσω γύρω μου!                                         Δημήτρης Χρηστίδης, Θεσ/κη

 

Άλλα διάφορα:

Η ορχήστρα αποτελούταν από την Ευαγγελία Λιάντη σε φωνή και κιθάρα, τους Αντρέα Κυρέζογλου και Παύλο Καβάκα στα κρουστά, τον Φιλήμονα Καβάκα σε πλήκτρα και φωνή, τον Τάκη Βενιζελέα στο μπάσο, τη Μαρίζα Κακαβελάκη στο ακορντεόν, τη Μυρτώ Βενιζελέα στο φλάουτο, το Φίλιππο Καβάκα– για 1η φορά σε μερικούς ύμνους– στο βιολί και τη Μαρία Μητρέλου στα φωνητικά. Επίσης παρουσιάστηκε ύμνος Συνεδρίου: «Στην καρδιά σου να έχεις ελπίδα» σε στίχους της Ελισάβετ Δημοπούλου και μουσική του Φιλήμονα Καβάκα.

 

Τις ώρες ομιλιών και συζητήσεων τα παιδιά απήλαυσαν παιδικά προγράμματα από την Θοδώρα Πατσίδου (για 6η χρονιά) και τον Μιχάλη Πέτκοφ, συνεργάτες της Διαπαιδαγώγησης του Παιδιού, με βοηθό την Ελισάβετ Δημοπούλου, η οποία και είχε παιχνίδια με τα παιδιά το Σάββατο το πρωί.  Φέτος επειδή το Συνέδριο έπεσε πολύ αργά (και δυστυχώς ταυτόχρονα με το Ιεραποστολικό) και είχαν τελειώσει οι εξετάσεις  υπήρχαν και 2 εφηβικές ώρες με τον Στέφανο Μποτώνη, διευθυντή της Διαπαιδαγώγησης, και τον ομιλητή Χρήστο Δανίκα. Την Κυριακή το πρωί τα παιδιά του Δημοτικού και του Γυμνασίου συμμετείχαν την ώρα της ομιλίας σε διαγωνισμό με θέματα μέσα από την ομιλία, ενώ τα μικρότερα απασχολήθηκαν δημιουργικά με την Βέτα Δημοπούλου. Στο τέλος του Συνεδρίου τα παιδιά όλα ανέβηκαν στο βάθρο,  έψαλλαν 2 ύμνους και είπαν ένα εδάφιο και παρουσίασαν μια υπέροχη παντομίμα που είχε ετοιμάσει μαζί τους ο Μιχάλης Πέτκοφ. Ακολούθως καλέστηκαν όλοι οι πρεσβύτεροι των εκκλησιών που παρευρίσκονταν οι οποίοι έβαλαν τα χέρια τους στα παιδιά και τα αφιερώσανε στον Κύριο. Τελικά, οι 3 πρώτοι του διαγωνισμού ανά κατηγορία κέρδισαν ένα δώρο και όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στα προγράμματα ένα ωραίο παγωτό.

 

Αυτή τη χρονιά εγκαινιάστηκε η ιδέα του μπάρμπεκιου για το Σάββατο το βράδυ με σκοπό την βαθύτερη επικοινωνία μεταξύ μας, σκοπός που επιτεύχθηκε σε μεγαλύτερο βαθμό από τον σχεδιαζόμενο!

 

Όπως και πέρυσι επίσης, διοργανώθηκε παζάρι ελέους, με σκοπό φέτος από τη μία την οικογένεια Χαραλαμπίδη στην Τανζανία και από την άλλη το πρόγραμμα Δορκάς για τις χήρες της ιεραποστολής SIM που ξεκίνησε η αδ. Σούλα Μαξιμιάδου-Ις.

 

Τέλος μετά από χρόνια, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα εκδρομή στη Θάσο, με μια παρέα περίπου 30 ατόμων!

 

Αξιοσημείωτη και σ’ αυτό το Συνέδριο η προσέλευση των Συνέδρων καθώς μέσα στην αίθουσα σε κάθε συνάντηση κάθονταν περίπου 200 ενήλικες και περίπου 45 παιδιά στις παιδικές ώρες.