Κάτω από τις φωτογραφίες υπάρχουν πληροφορίες για τα θέματα και τις λεπτομέρειες του Συνεδρίου.

16ο Συνέδριο Δράμας

2-3 Ιουνίου 2012

 Γενικό θέμα:

«Αγκαλιάζω…την κρίση!»

Θέματα και ομιλητές:

> … και αναζητώ τα οφέλη της!                                                                 Βασίλης Αντωνιάδης, Βόλος

και στηρίζω διακονίες ελέους!                                                            Παρουσίαση διακονιών ελέους

…και ατενίζω το μέλλον!                                                                          Παντελής Σιδηρόπουλος, Θεσ/κη

…και πλησιάζω τον Δωρητή!                                                                  Δημήτρης Παπαδημητρίου, Αθήνα

…και υπηρετώ το συνάνθρωπο!                                                             Μελέτης Μελετιάδης, Βόλος

 

Άλλα διάφορα:

Η ορχήστρα αποτελούταν από την Ευαγγελία Λιάντη σε φωνή και κιθάρα, τους Αντρέα Κυρέζογλου, Χρυσόστομο Λαζαρίδη και Παύλο Καβάκα στα κρουστά, τον Φιλήμονα Καβάκα σε πλήκτρα και φωνή, την Κατερίνα Χαρίτου στο μπάσο, και τις Μαρία και Πέπη Μητρέλου στα φωνητικά.

 

Τις ώρες ομιλιών και συζητήσεων τα παιδιά απήλαυσαν παιδικά προγράμματα από την Θοδώρα Πατσίδου (για 6η χρονιά) και τον Μιχάλη Πέτκοφ, συνεργάτες της Διαπαιδαγώγησης του Παιδιού, με βοηθό την Ελισάβετ Δημοπούλου, η οποία και είχε παιχνίδια με τα παιδιά το Σάββατο το πρωί.  Την Κυριακή το πρωί τα παιδιά του Δημοτικού και του Γυμνασίου συμμετείχαν την ώρα της ομιλίας σε διαγωνισμό με θέματα μέσα από την ομιλία, ενώ τα μικρότερα απασχολήθηκαν δημιουργικά με την Βέτα Δημοπούλου. Στο τέλος του Συνεδρίου τα παιδιά όλα ανέβηκαν στο βάθρο,  έψαλλαν 2 ύμνους και είπαν ένα εδάφιο και παρουσίασαν μια υπέροχη παντομίμα που είχε ετοιμάσει μαζί τους ο Μιχάλης Πέτκοφ. Ακολούθως καλέστηκαν όλοι οι πρεσβύτεροι των εκκλησιών που παρευρίσκονταν οι οποίοι έβαλαν τα χέρια τους στα παιδιά και τα αφιερώσανε στον Κύριο. Τελικά, οι 3 πρώτοι του διαγωνισμού ανά κατηγορία κέρδισαν ένα δώρο και όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στα προγράμματα ένα ωραίο παγωτό.

 

Φέτος διοργανώθηκε ξανά παζάρι ελέους για τις ανάγκες της Ομάδας Ελέους της τοπικής εκκλησίας για το έργο ανάμεσα στους φτωχούς της πόλης.

 

Αξιοσημείωτη σ’ αυτό το Συνέδριο η προσέλευση των Συνέδρων καθώς μέσα στην αίθουσα σε κάθε συνάντηση κάθονταν περίπου 200 ενήλικες και περίπου 35 παιδιά στις παιδικές ώρες.