Κάτω από τις φωτογραφίες υπάρχουν πληροφορίες για τα θέματα και τις λεπτομέρειες του Συνεδρίου.

15ο Συνέδριο Δράμας

11-12 Ιουνίου 2011

 

Γενικό θέμα:

«Αν ο Θεός είναι καλός και δίκαιος…»

Θέματα και ομιλητές:

> … γιατί τόση ανισότητα στη γη, στη ζωή και στο θάνατο ;                                 Γιώργος Αδάμ, Αθήνα

γιατί τόση ανισότητα στη γη, στο διωγμό των πιστών;                               Wolfgang Haede, Τουρκία

… πού κα πώς θα μπορούσα να Τον βρω                                                               Τάκης Κολιόπουλος

… πώς να ζω ώστε άλλοι να Τον βρουν;                                                                Γιώργος Γούδας

… πώς ενεργεί αυτόν τον καιρό στην Τουρκία-παρουσίαση                             οικογένεια Haede

… πώς ενεργεί αυτόν τον καιρό στην Αφρική-παρουσίαση                              Σούλα Μαξιμιάδου-Isch

 

H αδ. Σούλα επίσης είχε τρεις 10λεπτες παρουσιάσεις με σκέψεις-εμπειρίες από διάφορες περιοχές του κόσμου για την  ανισότητα στη ζωή  και στο θάνατο, γεωγραφικά, ηλικιακά και στο διωγμό των παιδιών του Θεού

 

Άλλα διάφορα:

Η ορχήστρα –που είναι αδύνατον μια φορά πια να μείνει η ίδια– αποτελούταν από την Ευαγγελία Λιάντη σε φωνή και κιθάρα, ο Χρυσόστομος Λαζαρίδης στα κρουστά και ο Φιλήμονας Καβάκας σε πλήκτρα και φωνή.  Καινούριο πρόσωπο  ο Παύλος Καβάκας, που έπαιξε 2 ύμνους την Κυριακή το πρωί. Επίσης, 2 ύμνους έπαιξε για 2η φορά ο Λευτέρης Καλοτεράκης. Γνωστή αλλά για πρώτη φορά στο συνέδριο η οικογένεια του Τάκη και της Μαρίζας Βενιζελέα, με την Μυρτώ. Ο Τάκης έπαιξε μπάσο, η Μαρίζα αρκοντεόν και η Μυρτώ φλάουτο. Ο Φιλήμονας Στεφανίδης –τρομπόνι– και η γυναίκα του Δόξα Κρουσταλλάκη –φλάουτο, ο Στέλιος Δεμέτος, όπως και η Κατερίνα Χαρίτου που παρευρίσκονταν πέρυσι, δεν μπόρεσαν φέτος λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. Τέλος ο Ανδρέας Κυρέζογλου, παρότι είχε την επιθυμία να είναι κι εκείνος για τα κρουστά, δεν μπόρεσε και πάλι την τελευταία στιγμή να παρευρεθεί.

Τις ώρες ομιλιών και συζητήσεων τα παιδιά απήλαυσαν παιδικά προγράμματα από την Θοδώρα Πατσίδου (για 6η χρονιά) τον Στέφανο Μποτώνη, αλλά και τον Μιχάλη Πέτκοφ, συνεργάτες της Διαπαιδαγώγησης του Παιδιού, με βοηθό τους ντόπιους Ελισάβετ και Εμμανουήλ Δημόπουλο, οι οποίοι είχαν παιχνίδια με τα παιδιά το Σάββατο το πρωί.  Την Κυριακή το πρωί τα παιδιά του Δημοτικού και του Γυμνασίου συμμετείχαν την ώρα της ομιλίας σε διαγωνισμό με θέματα μέσα από την ομιλία, ενώ τα μικρότερα απασχολήθηκαν δημιουργικά με την Βέτα Δημοπούλου. Στο τέλος του Συνεδρίου τα παιδιά όλα ανέβηκαν στο βάθρο,  έψαλλαν 2 ύμνους και είπαν ένα εδάφιο. Ακολούθως καλέστηκαν όλοι οι πρεσβύτεροι των εκκλησιών που παρευρίσκονταν οι οποίοι έβαλαν τα χέρια τους στα παιδιά και τα αφιερώσανε στον Κύριο. Τελικά, οι 3 πρώτοι του διαγωνισμού ανά κατηγορία κέρδισαν ένα δώρο και όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στα προγράμματα ένα ωραίο παγωτό.

Αξιοσημείωτη σ’ αυτό το Συνέδριο η προσέλευση των Συνέδρων καθώς μέσα στην αίθουσα σε κάθε συνάντηση κάθονταν περίπου 180-190 σύνεδροι και τη 2η μέρα να αποχωρούν κάποιοι από αυτούς και να έρχονται στην θέση τους άλλοι τόσοι, με τον τελικό αριθμό συνέδρων που παρακολούθησαν τουλάχιστον μια μέρα να υπολογίζεται σε περίπου 250 ενήλικες και περίπου 35 παιδιά.