Κάτω από τις φωτογραφίες υπάρχουν πληροφορίες για τα θέματα και τις λεπτομέρειες του Συνεδρίου.

12ο Συνέδριο Δράμας

14-15 Ιουνίου 2008

 Γενικό θέμα:

«Υπηρετώντας το Θεό μέχρι την άκρη της γης»

Θέματα και ομιλητές:

¨ Γιατί δεν θέλω να υπηρετήσω το Θεό                             Σκοτ Έμπερλε

¨ Γιατί θέλω να υπηρετήσω το Θεό                                    Σκοτ Έμπερλε

¨ Πώς μια μάνα μεγαλώνει υπηρέτες                                Σούλα Μαξιμιάδου-Ις

¨ Πώς μια εκκλησία μεγαλώνει υπηρέτες                        Σώτης Αλεξενδρής

¨ Θέλω να βοηθήσω!Πώς μπορώ;Πρακτικές ιδέες      Λουκία Ις

 

Άλλα διάφορα:

Η ορχήστρα πάλι διαφορετική! (Επιτέλους ένα σταθερό σχήμα πότε;) Όχι μόνο στα πρόσωπα αλλά και στα τεχνικά χαρακτηριστικά. Τα ντραμς μεταλλάχθηκαν σε ηλεκτρονικά και στην υπηρεσία τους ο Νίκος ο Λιάντης. Ο αδελφός του ο Δημήτρης μπήκε στον κόπο και κουβάλησε μαζί του μεγάλη κονσόλα, επιπλέον ηχεία και έτσι για πρώτη χρονιά ικανοποιήθηκαν και οι πιο … «ηλικιωμένοι»!! Διπλασίασε τη συμμετοχή της η Εύη Λιάντη στα φωνητικά. Η υπόλοιπη ομάδα ήταν ολοκληρωμένη με τους υπόλοιπους της περιοχής τον Φιλήμονα σε πλήκτρα και φωνητικά, το Στέλιο Δεμέτο σε πλήκτρα και φωνητικά επίσης και την Κατερίνα Χαρίτου στο μπάσο.

 

Πριν τις ομιλίες νέοι και νέες με ιεραποστολική εμπειρία μοιράστηκαν μαζί μας την ευλογία που δέχθηκαν. Διαδέχθηκαν το βήμα ο Γιάννης Τζαμτζής από το ταξίδι του στο Νίγηρα,  η Χαρά Βασιλειάδου από το ταξίδι της στην Τανζανία, η Εύη Σταθέλου και ο Γκάμπυ από τα χρόνια της υπηρεσίας τους στην Ν.Α. Ασία, η Γιώτα Σταθέλου από την εμπειρία μια μητέρας που «χάνει» ένα παιδί της τόσο μακρυά, και η Χαρά Βενιζελέα από την εμπειρία της στην Αιθιοπία. (Αυτή μάλιστα ήταν …πολύ ώρα ενθουσιασμένη!!)

 

Τις ώρες ομιλιών και συζητήσεων τα παιδιά απήλαυσαν το Σάββατο το πρωί  ένα ωραίο παιδικό πρόγραμμα από την Θοδώρα Πατσίδου (για 3η χρονιά) , συνεργάτη της Διαπαιδαγώγησης του Παιδιού, στην Ανατολική Μακεδονία & Θράκη, με βοηθό την Ειρήνη Σιβίσογλου.  Επίσης πέρα από το «Ο Άλβιν κι η παρέα του” που παρακολούθησαν, το απόγευμα ενθουσιάστηκαν τα παιδιά  από ένα …πάρτι καλύτερο κι από τσίρκο με τον κλόουν Γιάννη Τζαμτζή.  Το πρωί της Κυριακής δοκιμάσαμε για πρώτη φορά έναν διαγωνισμό που κυλούσε την ώρα του πρωινού θέματος, του οποίοι οι νικητές βραβεύτηκαν το βράδυ της Κυριακής. Μόνο τα πολύ μικρά απασχολούνταν δημιουργικά με την Ελόνα Ελμασλάρι. Το απόγευμα της Κυριακής ο Στέφανος κι η Μάγδα Μποτώνη είχαν την δική τους συμμετοχή στην δημιουργική απασχόληση των παιδιών.