Κάτω από τις φωτογραφίες υπάρχουν πληροφορίες για τα θέματα και τις λεπτομέρειες του Συνεδρίου.

10ο Συνέδριο Δράμας

10-11 Ιουνίου 2006

 Γενικό θέμα:

«Πρόβλημα στις σχέσεις;»

Θέματα και ομιλητές:

¨ Ποιο είναι το πρόβλημα;               Πάρης Παπαγεωργίου

¨ Γιατί έχουμε το πρόβλημα;           Λάμπης Σιδηρόπουλος

¨ Πώς να λυθεί το πρόβλημα; Ανανίας Καβάκας

¨ Πάμε να λύσουμε το πρόβλημα; Βιωματική εργασία σε ομάδες

¨ Ευλογίες και προβλήματα στις σχέσεις αδελφών σ’ όλο τον κόσμο Σούλα Ις

 

Άλλα διάφορα:

Η ορχήστρα πήρε τα πάνω της καθώς η Χαρούλα μπόρεσε να βρεθεί φέτος μαζί μας. Επειδή κάθε φορά κάτι πρέπει να αλλάζει, στα ντραμς φέτος σε πρώτη εμφάνιση μας έκανε την τιμή να ανέβει ο Βαγγέλης Σπετσιέρης από τα Λιπάσματα. Η υπόλοιπη ομάδα ήταν ολοκληρωμένη με τους υπόλοιπους της περιοχής ( αν και μερικοί μετανάστες!) τον Φιλήμονα σε πλήκτρα και φωνητικά, το Στέλιο Δεμέτο στην κιθάρα και την Κατερίνα Χαρίτου στο μπάσο.

 

Τις ώρες ομιλιών και συζητήσεων τα παιδιά απέλαυσαν το Σάββατο το πρωί  ένα ωραίο παιδικό πρόγραμμα από την Θοδώρα Πατσίδου (για 2η χρονιά) , συνεργάτη της Κίνησης για τη Διαπαιδαγώγηση του Παιδιού, στην Ανατολική Μακεδονία & Θράκη. Από το πρωί του Σαββάτου και την Κυριακή η …με οργανική θέση διορισμένη συνεργάτης μας πια Ξανθή οργάνωσε ένα μοναδικό Λούνα Παρκ παιχνιδιών για τα παιδιά. Το βράδυ της Κυριακής ο Στέφανος κι η Μάγδα Μποτώνη είχαν την δική τους συμμετοχή στην δημιουργική απασχόληση των παιδιών.

Το βράδυ του Σαββάτου είχαμε την μοναδική ευκαιρία να διοργανώσουμε –παρούσης της κ. Σούλας Ις– ένα παζάρι διαφόρων προϊόντων (κυρίως εντυπωσιακά κεντητά με εδάφια από την οικ. Μπούκη και τη Μαρία Καβάκα, αλλά και σπιτικά προϊόντα και άλλα από διάφορους αδελφούς της περιοχής) με ιεραποστολικούς σκοπούς για την υποστήριξη ενός νέου προγράμματος για χήρες στην Αφρική καθώς και του Ιδρύματος AJICO, που ιδρύθηκε και λειτουργεί στο Μπενίν στη μνήμη -και εξ’ αιτίας της– του Γιάννη Ις.

 

Το βράδυ της Κυριακής είχαμε ένα ανεπανάληπτο παιχνίδι σχέσεων όπου έγραψαν ιστορία οι: Διαμαντής Κυρέζογλου, Βαρβάρα Ρότε, Μαρία Μάμουλου και Γιάννης Καλοτεράκης. Στο τέλος της βραδιάς η κυρία Σούλα μας παρουσίασε με –όπως πάντα αμείωτο ενδιαφέρον– τα ταξίδια της στην Ιαπωνία και στην Αφρική.